Du är perfekt som du är – Länsförsäkringars kampanj vill göra skillnad på riktigt

Länsförsäkringar
 Du är perfekt som du är – Länsförsäkringars kampanj vill göra skillnad på riktigt
About
Under hashtaggen #MissLyckad slog Länsförsäkringar på stort i både print och digitala kanaler. Tanken var att väcka uppmärksamhet kring perfektionshetsen i samhället, främst bland unga människor. Budskapet var att du är perfekt som du är. En annorlunda annonskampanj som nådde fina resultat via GP:s kanaler och i sociala medier. Vi ringde upp Länsförsäkringars kommunikationschef Lisa Höglund för att ta reda på hur de lyckades.

Berätta mer om tanken bakom kampanjen! Hur kom ni på idén? – Vi arbetade tillsammans med vår byrå för att identifiera problem som vi kan vara med och påverka, och såg ganska snabbt att det här fanns ett område som man inte arbetat med så mycket tidigare, och som vi tror är ett växande problem.

Vad ville ni uppnå för resultat från början? – Vi ville nå ut till så många ungdomar som möjligt i vårt närområde, med budskapet att du är perfekt precis som du är. Motverka perfektionshetsen i samhället, inte minst i sociala medier.

Hur blev då resultaten? – Över förväntan! Genomslaget i press och sociala medier blev väldigt stort, och framför allt så får vi dagligen återkoppling från skolor och föräldrar som ger berättar att de använder materialet och uppskatter det.

Kampanjen är ju viktig ur ett större perspektiv, det är inte en ”sälj sälj”-kampanj, tror du att det spelade in i framgången? – Absolut! Viktigast för oss med den här kampanjen är att engagera och göra skillnad på riktigt, och det tror jag kunderna förstår och uppskattar.

Vad kan du ge för tips till andra som vill skapa något lika framgångsrikt? Vad ska man tänka på redan i idéstadiet? – Att utgå från kunderna och problemställningen, och vara modig och inte tvista kampanjen så att den passar dig som företag.

Hur går ni vidare? Blir det en uppföljningskampanj? – Vi kommer att arbeta med materialet under hela året, och utveckla kampanjen vidare. Vi har bara börjat!

Och slutligen, hur funkade samarbetet med GP? – Våra kontaktpersoner på GP har varit väldigt proaktiva inför kampanjen och snabbt hjälpt oss när vi haft frågor under kampanjens gång.

Fakta/#MissLyckad i GP:s kanaler
  • Kampanjen startade 29/1 i våra digitala kanaler och höll på till 24/2.
  • Helsidor i huvudtidningarna GP och Bohusläningen samt i Två Dagar.
  • Vi RAM-mätte två helsidor, en i GP och en i Två Dagar. Värdet var väldigt högt och uppnådde 75%. Mestadels män i åldern 16-39 år, rapporten visade också att det var ett stort engagemang och drev action om att söka mer information.
  • Panoramabanners både i desktop och mobil i GP och Bohusläningen.
  • Vi gjorde också under tiden en Socius-kampanj* under gp.se desktop och i mobil. *Läs om Socius från vårt tidigare nyhetsbrev här.
Published 14 mar 2018
Click the button on products to create an inquiry